În activitățile comerciale industriale este obligatorie folosirea cantarelor cu verificare metrologică. Echipa de profesioniști a copaniei Comsales Grup, vă asigură serviciu de verificare metrologica a cintarelor. Apelând la serviciile noastre de verificare a cântarelor pentru automobile, beneficiați de de serviciu la tip si calitate asigurată oficial de către specialist în domeniu a Institutului Național de Metrologie.
 

 

Pentru a asigura calitatea performanței și funcționarea neîntreruptă a cintarelor auto, ar trebui să efectuați la timp inspectarea lor și să înlăturați problemele tehnice care pot duce la defectarea echipamentelor. Frecvența de întreținere și inspecțiile programate depind de intensitatea de utilizare, condițiile de utilizare și de specificul vehiculelor care sunt cântărite. Detectarea la timp a defecțiunilor și întreținerea platformei de cintarire, noduri cu transductoare și multe alte unități ale cântarelor auto, asigură o funcționare lipsită de probleme și precizie de cintarire.

Deservirea fundației

Prezența coroziunilor la nivelul fundației a cantarelor auto poate duce la erori de indicatori a greutății, ce pot da rezultate complet diferite. Aceste erori sunt rezultatul faptului că în procesul distrugerii fundației de către corozie scade rigiditatea platformei de cântărire ce duce la efectul de "așezare" a fundației. Ca rezultat al unei astfel de „așezare“ sunt transmise incorect datele de la celulele de forță către indicator și probabilitatea de distrugere a simetriei platformei. Pentru a elimina distrugerea se efectuează dezmembrarea platformei, definind locul de defecțiune și a cauzelor acestora. Apoi urmează reparația la propriu-zis, în unele cazuri demontarea și instalarea unei noi fundații.

Platformă de cântărire

Pentru cantarele auto este folosită platforma modulară de încărcare. Dimensiunile sale sunt total dependente de tipul de vehicul care va fi cântărit pe cintar. După proiectarea platformei de încărcare ele se împart în platforme construite în întregime din metal și combinate cu umplutură din beton. În timpul inspecției platformelor trebuie de monitorizat corodarea elementelor metalice ale platformei, coturile și fisurile pe ele. În cazul în care este cantarit autovehiculul cu un ampatament mai scurt și cu încărcare mai mare care este limita, este posibil să se deterioreze cintarul. Are loc deformarea platformei și ieșirea din funcțiune.

 

Celule de forță

Pentru cintarele auto este importantă verificarea și controlul celulelelor de forță. O celulă de forță instalată în mod corespunzător asigură transmiterea corectă a sarcinii de pe platforma la senzor. În cazul în care în spațiul de sub platformă se află gunoi, forța ce se se predă senzorului nu este completă. Rezultatul - indicatori de greutate subevaluați. În procesul de verificare a celulelor de forță nu numai resturile trebuie elimenate, dar, de asemenea, trebuie de controlat unghiul de rotație în jurul axei, prezența procesului de refrigerare și blocare. Controlul integrității cablului celulei de forță este efectuat pentru detectarea defectelor, atunci când sunt expuse la factorii de mediu și impact mecanic. Cablul celulelor de forță trebuie să fie în țevi de metal și carcase. Efectuând periodic verificarea izolației cablului și echilibru celulei de forță la rezistență, este posibil să se obțină informații despre defecțiune și caracterul acesteia.

Împământare

Conectarea cântarelor auto la sistemul de împământare este obligatorie. Această activitate face posibilă asigurarea integrității și a securității componentelor electronice de la restartarea rețelei care apar de la fulgere. Pe lângă împământare totală trebuie trebuie de efectuat împământarea fiecărei celule de forță cu platforma. Dar nici intr-un caz nu se poate efectua sudura cu celule de forță instalate.

Reglarea tensiunii

Atunci când se lucrează cu cintare auto principalul indicator este precizia cifrelor. Elementele conductoare de curent și rețelele de calitate redusă duc la erori și la instabilitate ridicată în activitatea lor. Pentru a evita astfel de cazuri, încărcarea cantarelor trebuie să se facă cu utilizarea regulatoarelor de tensiune și cu sursa de alimentare neîntreruptibilă.

Calibrarea cantarelor

La necorespunderea indicilor a cintarelor de referință este nevoie de a efectua calibrarea lor. Această procedură se efectuează în timpul inspecției de rutină și de menținere a cintarelor. Calibrarea se realizează cu ajutorul unui echipament de software. Restricționarea accesului la modul de calibrare a cantarelor vă oferă posibilitatea să asigurați exactitatea și inaccesibilitatea configurării parametrilor de către persoane necalificate.

  • Procesul de calibrare a cantarelor auto este consecutiv și format din trei elemente de bază. În primul rând, expertul stabilește capacitatea de cântărire. Ulterior, are loc identificarea raportului discreției. Și apoi pe cintarul auto se setează punctul zero.
  • Aproape întotdeauna în timpul calibrării se aplică un set standart de greutăți, caracterizându-se printr-o clasă specifică și precizie. Greutățile standart diferințiază prin caracteristici de greutate precise. Ele nu sunt folosite numai în cazul în care pentru măsurări sunt luate cintare cu dispozitiv de calibrare integrat.
  • Unele cantare auto sunt supuse supravegherii metrologice de Standardul de Stat. calibrarea acestora se face de obicei chiar înainte de verificare.